HeyPadel i Globen Padel

HeyPadel i Globen Padel

Globen har sedan färdigställandet 1989 varit synonymt med stora händelser.

Om väggarna kunde prata, hade de berättat om Ivan Lendl mot Magnus Gustafsson, i Stockholm Opens final. De hade fortsatt berättat om hockey-VM och derbyn, samt världsrekord i innebandypublik

Svensk idrotts hjärta som många idrottsutövare har längtat till, men enbart de bästa har fått spela i – tills nu.

Vi har därför packat padelväskan och dragit till Globen för att ge vår syn på landets coolaste anläggning.

Globen Padel – Hitta hit

 Det finns flera olika sätt att ta sig till Globen Padel.

Tunnelbana: Gröna linjen mot Hagsätra (från T-centralen) stannar vid Globen tunnelbanestation. För den som vill sträcka på  benen går det lika bra att ta vilken tunnelbana som helst i södergående riktning, och promenera 5 minuter från Gullmarsplan.

 Bussar: Gullmarsplan är en knytpunkt för busstrafik söder om Stockholm. Buss nummer 4 går var tredje minut i högtrafik, och passerar Östermalm – Vasastan – Kungsholmen – Södermalm, på sin väg till Gullmarsplan.

 Bil: Ta dig ner i Södra Länken och håll utkik efter Nynäshamn. Under Tele2 Arena finns ett parkeringshus.

 Promenad: Kicka igång buggarna inför kommande fight. Var dock beredd på att det blåser en gnutta på Skanstullsbron. Handskar är att föredra, för att inte helt tappa känslan i spelet första tjugo minuterna.

Bokning och antalet banor i Globen Padel

 Takhöjden är 85 meter, så alla i padelsverige som klagat på dålig takhöjd, har här inget att skylla på.

Totalt finns 14 stycken banor, fördelat på 12 dubbel samt 2 singel.

Än så länge har trycket (föga otippat) varit extremt hårt på bokning av banor så ett tips är att stämma av Matchi på daglig basis. Prime time-tiderna försvinner snabbare än 2000 personer hinner kommentera ett inlägg i Padelfamiljen, på Facebook. Så var flexibel!

Entré och reception Globen Padel

 Vid Quality Hotels ingång tror man att man är framme. Sett till att temporära papperslappar satts upp som säger åt dig att fortsätta gå, kan du finna tröst i att fler innan dig gjort det misstaget.

När du rundat hörnet, tornar entrén upp sig – Globen Padel, du är äntligen framme.

Entrén är luftig och du finner en shop med ett mindre utbud av racket. Shopen är bemannad de timmar hallen är öppen, och de säljer givetvis även bollar och dryck.

I ena delen av entrén finner man en mindre lounge där du kan pusta ut eller ladda upp.

Till skillnad från alla andra padelhallar ockuperades loungen i Globen Padel av medelålders män, under vårt besök. Därför hann vi tyvärr aldrig provsitta fåtöljerna.

Omklädningsrum Globen Padel

 När man vandrar bort mot omklädningsrummet slås man av känslan – om dessa väggar kunde tala. Omklädningsrummen är enorma och luftiga. Däremot misstänker vi att de framförallt används av bortalagen i SHL. Väggarna består nämligen uteslutande av 50 nyanser av grått, med inslag av 90-tal. Omklädningsrummen fyller dock sin funktion, och du kan utan problem välja att duscha på plats, istället för hemma.

Globen Padel Banor

 När man står vid ingången till hallen känner man sig ganska liten. Man ser egentligen bara en bana. Och läktare som sträcker sig 85 meter upp i skyn.

Globens golv består av 12 stycken fullstora banor, samt två stycken singelbanor.

Runt hela golvets ytterkant slickar banor väggarna. I mitten finns även ett antal banor som bildar en fyrkant. Detta lämnar två stora ytor framför varje kortsida, vilket gör att du enkelt och smidigt kan glida in i hallen lite innan din tid, och bara supa in atmosfären.

Vi provspelade bara en bana. Den hade inte riktigt satt sig än, och behövde sandas mer.

Samtidigt låg det drösar med sandsäckar lite överallt, så vi misstänker att detta problem snart är ett minne blott. På grund av att banorna ligger så tajt flyger en hel del bollar över från andra banor. Humöret var dock på topp på alla spelare under tiden vi var där, och bollarna skickades snabbt tillbaka tillsammans med ett stort fett leende.

Värt ett besök?

 Alla padelnördar (finns väl i alla fall en eller två sådana i Sverige) behöver uppdatera sin bucket list. Att mellan bollarna titta upp mot läktarna, är en otrolig känsla.

Så vallfärda dit, och njut av du nyss gjorde dubbelfel i landets nya padel-tempel.

Det gjorde i alla fall vi.

HeyPadel i Globen Padel

Share

You Might Also Like