Ni vet känslan. Man glider in hallen, har två fina timmar i buren framför sig. Uppvärmningen stökas av snabbt. Två eller tre bollar, sen fram och dra några volleys. Avslutar med två Bandeja, varpå man ropar – Ja men jag är redo nu.

Många vet även tyvärr känslan när det tio minuter senare, helt oannonserat hugger till.

Orörlig och med smärta, slutför man alltid matchen för att vid hemkomst slicka och inventera såren.

Vanligaste skadorna vid Padel

Armbåge: Tennisarmbåge är ens värsta ovän på padelbanan, och väldigt svår att skaka av sig. Tennisarmbåge uppstår på utsidan av armbågen, med en molande värk som sträcker sig hela vägen ner i handleden. Tennisarmbåge uppstår pga repetitiva rörelser och är särskilt frekvent hos personer som inte har någon racketbakgrund. Många håller helt enkelt racket för löst eller saknar tillräckligt med linda. Tennisarmbåge kan även uppstå när man spelar med ett felbalanserat och framtungt racket, vilket kräver en viss styrka i armen.

Baksida lår/vad: Sträckningar samt muskelbristningar kan uppstå när du spelar padel. Det är vanligt förekommande när du sträcker dig efter en stoppboll, eller hoppar upp för att smasha. I de flesta fall hugger det till lokalt, varpå benet stumnar och smärtan kommer.

Fotled: Alla som någonsin tagit en padellektion vet hur viktigt fotarbetet är. Stukningar samt vrickningar uppstår oftast när huvudet och kroppen inte riktigt är i samspel, och du trampar snett när du ska nå en boll.

Rygg: I likhet med skador på lår och vad, samt fotlederna kan problem med ryggen inträffa när du försöker nå bollar. I Padel är man relativt ofta nere i hörnen, och gräver upp låga bollar, vilket också ökar belastningen på rygg samt bål.

Uppvärmning Padel

Padel är en sport med varierande belastning. Beroende på motstånd och medspelare, kan man helt hamna utanför spelet i minuter, för att sedan vara beredd på två högintensiva minuter med maxlöpningar mot nätet. 

För att undvika onödiga skador, värm upp ordentligt. Många padelhallar har träningscyklar. Se även till att få igång fötterna, samt lägg minst 10 minuter på att bolla in. När du bollar in, spela alla slag du använder under matchen. Man ska ej underskatta den psykologiska aspekten i att få fina slag, men fokus ska ligga på att värma upp och aktivera de muskelgrupper som används under din padelmatch.

Se även till att du har rätt utrustning. Som tidigare nämnts, linda hellre ditt racket för mycket än för lite. Här under hittar ni både lindor, samt nybörjarracket med jämn balans.
HeyPadel Lindor Head Babolat

KLICKA HÄR för att utforska vårt utbud av lindor

HeyPadel Nybörjarracket Cartri Galaxy

KLICKA HÄR för spana in nybörjarracket

After Padel

Endorfinerna börjar kicka in. Humöret är antingen på topp eller i botten, beroende på resultatet. Men även om bollarna slutat vina, är din match inte över.

Många associerar nerjogg och stretching med något tråkigt, vilket ofta glöms bort. Detta är dock viktiga komponenter i att få din kropp att påbörja återhämtning.

Vid hemkomst väntar belöningen.

Flowlife

Flowlife har specialiserat sig på massageprodukter med fokus på återhämtning efter du idrottat.

Allas kroppar är olika. Därför varierar just vad du behöver för att ge kroppen den är extra skjutsen, under vila.

Flowgun är en massagepistol som stimulerar bindväven, och ökar blodcirkulationen. Den frigör även triggerpunkter, och kommer med sex stycken munstycken. Dess lätta vikt, gör den enkel att stoppa ner i padelväskan, och kan användas direkt i hallen efter avslutade padel session. Perfekt för dig som har lokala krämpor.

HeyPadel Recovery Flowlife
KLICKA HÄR för att komma till Flowlife-kampanjen

För dig som är mer av en livsnjutare, rekommenderar vi Flowpillow – Sveriges mest populära massagekudde. Med tre olika hastigheter, kan du beroende på dagsform bestämma fart och styrka i din massage.

HeyPadel Recovery Flowpillow
KLICKA HÄR för att köpa FlowPillow med -20% rabatt

Så när ni bockat av dessa steg, är matchen över. Och du kommer komma väl förberedd till nästa.

✅ Uppvärmning

✅ Kicka ass och vinn

✅ Stretcha/Varva ner

✅ Massagegun/Massagepillow

Share

You Might Also Like